Plastmattor

Plastmattor är lättstädade, slitstarka, sköna att gå och stå på, skarvfria och det finns många mönster och färger att välja mellan. De passar oftast bra i alla dess olika utrymmen och är framförallt väldigt prisvärda.

Plastgolv finns varierat i både 2, 3 och 4-meters bredd, beroende på leverantör och kollektion. Om du väljer en tillräckligt bred matta så slipper du skarva golvet. Om du trots allt får en skarv på mattan så fixerar du skarven med dubbelhäftande mattejp. Dessutom ska skarven svetsas med kemsvets som idag är en genomskinnlig, näst intill osynlig historia. Plastmattor, som även kallas vinylmattor finns utöver den vanliga PVC-baksidan även med textilbaksida.

Vinylgolv med textilbaksida är något mjukare och tystare än övriga vinylgolv, men är fortfarande lika lättstädat och slittåligt som en med PVC baksida. Plastmattor med textilbaksida kan läggas i alla torra utrymmen, samt utrymmen med betongunderlag, exempelvis källare. Textilbaksidan gör att mattan andas och att den blir värmereflekterande och värmeisolerande.

Oftast när man lägger en plastmatta med textilbaksida behöver man inte heller riva ut det befintliga golvet av rent tekniska orsaker. Textilbaksidan tar upp eventuella ojämnheter i undergolvet.

Plastmattor med PVC baksida limmas och plastmattor med textilbaksida behöver oftast aldrig limmas. Ibland "hjälper" man mattan med dubbelhäftande mattejp.

"En plastmatta är det mest slitstarka och mest lättstädade golvet som finns." - Mikael Engdahl, Nybro Golv AB

Vi har ett brett sortiment av golvplast, med fullsortiment från Tarkett, Forbo och Gerflor!

Tarkett

Tarkett har ett stort sortiment med mångsidiga kollektioner som klassiska Tarkett Extra och Tarkett Comfort.

För de lite mer våghalsiga finns Tarketts Urban Graphic som innehåller ursköna mönster och färger.

Tarkett erbjuder också Tarkett Texstyle - En kollektion som har textilbaksida.

Under våren 2010 Floor-in-a-box, ett unikt mindre golvformat som ”tapetseras” på golvet i våder som man själv mäter upp. Detta självhäftande vinylgolv kommer i behändiga boxar med handtag. Kan enkelt läggas i kundvagnen och sedan in i bakluckan för transport hem eller till sommarstugan.

Forbo

Forbo erbjuder sina väl beprövade Novilonmattor. Mattan finns i 2-, 3- och 4 metersbredder och du kan enkelt lägga den själv med ett minimum av skarvar. Varje matta i Novilon-kollektionen försedd med det unika ytskiktet Diamond SealTM, som skyddar golvet mot fläckar och gör det lätt att hålla rent.

Forbos plastmattor finns i tre olika kollektioner - Novilon Scandinavia, Novilon Fusion och Novilon Piso.

Novilon Scandinavia bjuder på 38 olika mattor och mönster. Här finns golv med naturlig trä eller stenkänsla, metalliska strukturer men också klassiska rutor och blomstrande alternativ. Alla med den speciella präglingen som är så unik för Novilon – en struktur som inte bara är synlig för ögat, utan också kännbar för både händer och fötter.

Novilon Fusion är en kollektion av vinylgolv med fräck industrikänsla. Kollektionen bjuder på 15 olika mönster i betong, crocco, natur, trä, skiffer, sten och metall. Mattorna ger ett rustikt, lite rått uttryck som mjukas upp av väl avstämda färger.

Modernitetskollektionen Novilon Piso är en ny kollektion trendiga vinylgolv. I serien ingår elva spännande mönster, en mix av nyskapande och klassisk design som passar nordiska vardagsrum, kök, hallar, ja nästan var du vill.

Gerflor

Gerflors kollektioner Texline och HQR har båda en unik textilbaksida där mer än 95% av baksidan är tillverkad av återvunnet material.

Texline är en serie mattor med många olika naturtrogna mönster och färger som lämpar sig bäst i hemmiljö med HQR serien är en kopia av Texlines utseende och design men är ytterligare starkare i sitt slitskikt och är anpassad för att hålla i offentliga miljöer som exempelvis affärer, frisörsalonger och restauranger.

Man kan lägga upp till 35 kvadratmeter Texline eller upp till 50 kvadratmeter HQR utan att bry sig om limburken. Vid större utrymmen än så rekommenderas det att man hellimmar.