Om oss

Historik

Nybro Golv har varit verksamma sedan starten 1972. Då på Storgatan 95 i Nybro (Se bild). I början sålde Nybro Golv, golv och väggplast till både våtrum och torra utrymmen. Nybro Golv sålde också en liten del kökskakel men den stora storsäljaren på den tiden var heltäckningsmattan.

1975 startade Nybro Golv ett samarbete med Kährs, som snabbt blev den största leverantören hos Nybro Golv, vilket de också fortfarande är. 1976 flyttade Nybro Golv tillsammans med ett annat lokalt företag inom målarbranschen in i nybyggda lokaler på Södra Industrigatan 11. Det blev en ökning från Storgatans 280m² till nya fräscha ca: 700m².
Med åren har vi hunnit bygga ut två gånger och mäter nu upp till totalt 1250m² med en stor fräsch butik på 625m².

Sedan 1991 ägs och styrs Nybro Golv av Karl-Erik Engdahl tillsammans med sönerna Christer och Mikael Engdahl efter att Roland Hansson och Rune Ståhl - två av de tre grundarna från 1972, avslutat sina karriärer. 2003 gick den sista av de tre grundarna, Karl-Erik Engdahl, i pension och Nybro Golv styrs av Christer och Mikael Engdahl. 

(Nybro Golvs öppningsannons från 1972 i de lokala tidningarna finns att se här.)

Om Butiken

Nybro Golv erbjuder en stor och välsorterad butik på 625m² och ett lager, för snabba leveranser, på även det 625m². 

I butiken hittar vi, inom golv och byggbranschen, de riktigt fina kvalitetsprodukterna från högkvalitativa leverantörer som bl.a. Kährs, Tarkett, Forbo, DuoBad, Ballingslöv, Supergres, Novoceram och Konradssons Kakel.

Kom in till oss och diskutera Era renoveringsplaner, allt från en list till en helrenovering. Vi hjälper Er med goda tips och råd att förverkliga Era idéer. Välkomna!

Om Personalen

Vi är för närvarande 18 anställda. Vi har 13 duktiga och välutbildade golvläggare, plattsättare och snickare. Våra golvläggare är certifierade inom GVK. De monterar snabbt och snyggt upp de fina produkter som Ni väljer inne i vår butik hos våra inredningskunniga säljare.

 

Nybro Golv, 1972

Karl-Erik Engdahl med sönerna Christer och Mikael

Vår välsorterade butik. Klicka för större bild!